Skip to main content

Sobre aquesta col·lecció

Fons Grewe d´alimentació i gastronomia (Universitat de Barcelona)

 

La col·lecció digital Grewe és una selecció de 50 llibres de cuina dels segles XVI al 1820 de la donació que el 1997 Rudolf Grewe, especialista en gastronomia i estudis de l'alimentació, i autor de l'edició del llibre de Sent Sovíper a "Els nostres clàssics", va fer a la Universitat de Barcelona. La donació consta de 129 llibres antics (des del segle XVI al 1820) i gairebé 1000 llibres moderns.

 

Els temes tractats en aquests documents de gran interès històric són: Restauració; tractats històrics; bibliografia i alimentació; receptaris generals i per països; receptaris per productes i elaboració; condiments, guarnicions, salses (sal, olis, vinagres, espècies...); begudes; procediments de cocció i aparells culinaris; conservació d'aliments (conserves, congelació,...); art de servir la taula i dietètica.

 

Els documents estan ordenats per ordre alfabètic de títol. Dins cada registre, apart de la versió digital del text complet, queda la fitxa bibliogràfica del llibre, amb l´enllaç a la fitxa del catàleg de la UB.

 

Consulta del fons gràfic original

Universitat de Barcelona
CRAI Biblioteca de Reserva
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona
Tel. 93 403 53 13
Horari: de dilluns a divendres, de 8:30 a 20:30 h.

 

 

 

 

 
Seleccioni quines col·leccions vol afegir o eliminar a la cerca
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
 
Ok